Ed Leatemia

Lees het voor- en nawoord van Ed uit zijn boek Role Models

Ed Leatemia is fotograaf. Je kunt hem veel in Rotterdam vinden. Een stad die ooit plat gebombardeerd is, maar nu herboren, energiek en vol innovaties. Het lijkt wel een metafoor van wie hij zelf is, ooit verwoest nu wedergeboren en met een liefde voor de mens. “Het fotograferen van de mens is dan ook mijn grote passie. De mens in zijn of haar omgeving tijdens de belangrijkste momenten van het leven..met passie en emotie.”

70 jaar Molukkers in Nederland
Ed brengt in 2021 het boek Role Models, 70 Molukse succesverhalen uit. Als eerbetoon aan de eerste generatie Molukkers in Nederland, maar vooral ook om volgende generaties te inspireren en motiveren het beste uit zichzelf te halen. Daarin deelt hij in woord en beeld de indrukwekkende verhalen van 70 Molukkers in Nederland die ieder op hun eigen manier successen behaald hebben. Op 21 maart 2021 is het precies 70 jaar geleden dat de eerste Molukkers in Rotterdam aankwamen.

Voor zijn boek reisde Ed Leatemia een jaar lang door ons land en ging hij het gesprek aan met uiteenlopende rolmodellen. Of het nu gaat om Johnny Manuhutu van Massada of de jonge danseres Jaïra Luhulima, in ROLE MODELS komen zij allemaal aan bod.

‘’Je kan niet hopen op een beter verleden, maar wel bouwen aan een hoopvolle toekomst.’’ Dat is de boodschap waardoor Ed Leatemia zelf geïnspireerd raakte om zijn leven, ondanks het verleden, een drastische wending te geven en te werken aan een glansrijke toekomst. Met het boek ROLE MODELS wil Ed Leatemia diezelfde boodschap meegeven aan de volgende generatie Molukkers in Nederland en anderen inspireren om – ongeacht waar je vandaan komt – te bouwen aan jouw eigen geluk en succes.

De Reizende Tentoonstelling In Twee Werelden | Molukkers in Nederland is een initiatief van Nathalie Toisuta. De realisatie vindt plaats door Peoples Media Foundation en Media Luna. Voor vragen: info@reizendetentoonstelling.nl