Over ons

Contact

Over ons

De Reizende Tentoonstelling In Twee Werelden – Molukkers in Nederland is een unieke tentoonstelling die door heel Nederland zal reizen en mensen aan zal spreken door de bijzondere en ook pijnlijke geschiedenis van het Molukse volk. Waarom zijn zij naar Nederland gekomen? Een universeel verhaal over eeuwenlange loyaliteit, verraad, heimwee, verdriet, frustratie, wraak, liefde, vergeven en herstel.

De ontwikkeling en uitvoering van de tentoonstelling en herdenking wordt verzorgt door Media Luna | Tell A Story in opdracht van Stichting Peoples Media Foundation. Deze stichting bestaat uit een divers bestuur en heeft als doel creatief talent onder Molukkers in Nederland op gebied van producties, evenementen, fotografie en film verder te stimuleren.

Onze missie

Deze tentoonstelling dragen wij op aan de eerste generatie Molukkers die in 1951 onder valse pretenties naar Nederland zijn gebracht. Ter ere van hen die in 1951 naar Nederland kwamen en ter inspiratie voor iedereen die zich verbonden voelt of meer verbonden wilt voelen met deze gezamenlijke geschiedenis.

De tentoonstelling laat niet alleen de oorsprong zien, maar ook hoe deze geschiedenis vandaag de dag nog door echoot in de levens van de jonge generatie Molukkers. De tentoonstelling is voor iedereen. Wij geloven erin dat dit verhaal ook de toevallige passerende bezoeker of schoolklas zal inspireren.

Van Desmond Tutu leerden wij een mooi inzicht:

“Als je vrede wilt moet je niet met je vrienden gaan praten maar met je vijanden”.

De Reizende Tentoonstelling In Twee Werelden | Molukkers in Nederland is een initiatief van Nathalie Toisuta. De realisatie vindt plaats door Peoples Media Foundation en Media Luna. Voor vragen: info@reizendetentoonstelling.nl