Praktische informatie


Beste bezoeker

Dit is een Reizende Tentoonstelling waarin de geschiedenis van de Molukkers wordt verteld. Hoe en waarom kwamen zij in Nederland terecht? En hoe is het hen daar vergaan. Een reis van het verleden naar nu.

Vaak vinden we in de geschiedenisboeken maar één perspectief terug waarmee wij vervolgens ons wereldbeeld inkleuren. In deze tentoonstelling treft u niet dat éne verhaal aan. Dat éne verhaal dat recht doet aan de hele geschiedenis en waarin de waarheid zit. Naar ons idee bestaat dat éne verhaal niet. Er zijn verschillende waarheden die naast elkaar bestaan. Er zijn verschillende perspectieven. Perspectieven die allen een eigen waarheid hebben over dezelfde gebeurtenissen. Gebeurtenissen die beleefd worden op verschillende plekken. Door verschillende generaties.

Perspectieven die allemaal een eigen waarheid tonen. Wij maakten voor deze tentoonstelling een keuze in perspectieven maar er zijn er vast nog meer. Soms zullen perspectieven schuren, omdat ze een ander beeld van de geschiedenis schetsen dan u kent. We nodigen u uit om nieuwsgierig te worden naar die andere kant.

Het is niet onze intentie om mensen door de gekozen perspectieven te kwetsen. We willen u een breder beeld geven van deze bewogen geschiedenis. Mocht u als bezoeker een belangrijk perspectief missen of iets willen opmerken over een perspectief dan horen wij dit graag. U kunt uw mening met ons delen via het contactformulier.

Wij hopen dat u tijdens de tentoonstelling nieuwsgierig blijft en openstaat voor de argumenten van een andere waarheid. We wensen u een verrassende, spannende, leerzame en inspirerende reis door deze zes zeecontainers waarin het verhaal van de Molukkers in Nederland verteld wordt.

Goede reis!

Namens het Comité Herdenking Molukkers in Nederland

Deel een taboe

Aanmelden Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom de Reizende Tentoonstelling.